vrijdag 31 augustus 2012

Satijnen hoofddoek en satijnen kussenslopen

Waarom zou je voor het slapen gaan een satijnen hoofddoek moeten omdoen of waarom zou je satijnen kussenslopen moeten gebruiken?
        1. Hydratatie
          In tegenstelling tot een katoenen hoofddoek zorgt een satijnen hoofddoek ervoor dat het haar gehydrateerd blijft. Als wij slapen draaien wij zo af en toe met ons hoofd en tijdens het draaien gaan de goede oliën of producten die in het haar zitten verloren, dit komt doordat het haar tegen de katoenen kussenslopen aan wrijft. Katoenen kussenslopen of hoofddoeken zuigen vocht op, satijnen kussenslopen of hoofddoeken niet.
        2. Gespleten haarpunten
          Doordat ons haar tijdens het slapen tegen ons kussensloop aan wrijft, kunnen er gespleten haarpunten ontstaan. Gespleten haarpunten kunnen de haargroei verstoren, omdat het haar daardoor breekt.
          Satijnen kussenslopen zorgen ervoor dat het haar erover de slopen heen glijdt, maar katoenen kussenslopen zorgen voor wrijving en wrijving kan haarbreuk veroorzaken.
        3. Minder pluis, minder werk in de ochtend!
          Door het omdoen van een satijnen hoofddoek gaan onze krullen minder pluizen. Door pluizen gaat het haar klitten en kunnen er ook gespleten haarpunten ontstaan, die het haar breken. Verder kost het alleen maar tijd in de ochtend om het haar weer in model te brengen. Als je het haar in de avond met een satijnen hoofddoek vastbindt, hoef je er s' morgens minder tijd aan te besteden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten