woensdag 5 september 2012

Enkele Natural haar tips

  1. Hydratatie, het haar heeft net als ons lichaam water nodig, op tijd hydrateren voorkomt dat het haar uitdroogt en breekt.
  2. Kam je haar niet als het droog is, het haar is zwak als het droog is, maar als het haar nat is kan het veel meer aan. Je verliest minder haar tijdens het uitkammen als het haar nat.
  3. Punten, de punten van het haar moeten op tijd geknipt worden, controleer het haar op gespleten haar punten, die moeten eruit geknipt worden. Controleer de draadjes ook op knoopjes, ja soms zitten er knopen in het haar en die moeten er ook uit geknipt worden. Je kan ervoor kiezen het haar om de 6 maanden te punten, net zoals ik, maar als het nodig is kan je het ook eerder doen.
  4. Gebruik niet te veel shampoo, shampoo verstoort de natuurlijke vochtbalans uit het haar en hoofdhuid. Daardoor droogt het haar en de hoofdhuid uit en dat zorgt natuurlijk voor haarbreuk en een droge hoofdhuid geeft jeuk en haarroos.
  5. Probeer het haar niet te strak in model te brengen. Te strakke kapsels kunnen de haarwortels beschadigen en beschadiging van de haarwortels kan kaalheid veroorzaken, zie het artikel van Naomi Campbell. Vlecht het haar niet te strak en probeer het haar ook niet in ee te strakke knot te zetten.
  6. Protective styles, bescherm het haar tegen extreme weersomstandigheden, te koud of te warm weer kan het haar beschadigen. Probeer zo af en toe het haar een pauze te geven door bijvoorbeeld vlechtjes of mini twistjes te maken, daardoor hoef je een paar dagen het haar niet te kammen, borstelen of wat dan ook. Het haar krijgt de kans om stressvrij te groeien. Bescherm de punten van je haar in de winter. De punten kunnen tegen je kleding of sjaal aan wrijven wat gespleten punten kan veroorzaken en gespleten punten betekent haarbreuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten